Beoordeel deze pagina
8/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Wat als een gemeente geen Starterslening voert?

Steeds meer gemeenten voeren een Starterslening. Wanneer uw gemeente nog geen Starterslening heeft, kunt u een reguliere startershypotheek overwegen, of u aanmelden voor de gratis nieuwsbrief voor een melding zodra er wel Starterslening is.

Nog niet alle gemeenten voeren de renteloze Starterslening. Derhalve kan het zijn dat er voor jouw gemeente nog geen renteloze Starterslening is.

De huizenprijzen zijn de laatste jaren fors gestegen. Dit maakt het moeilijk voor starters om een huis te kopen. Met de Starterslening wil de gemeente het voor woningzoekenden ook mogelijk maken om een huis te kopen. Daarnaast hoopt de gemeente met Starterslening de uitstroom van jongeren naar andere gemeenten te reduceren.

Of de gemeente een Starterslening voert, is dus afhankelijk van het gemeentebeleid. Omdat de (her)invoering van een Starterslening via gemeentebesluiten gebeurt, is het niet precies te zeggen wanneer uw gemeente ook de Starterslening gaat voeren.

Meld uzelf aan voor de Starterslening nieuwsbrief indien u een bericht wilt ontvangen zodra de Starterslening ook in uw gemeente wordt gevoerd.

Alternatief voor Starterslening

Als je toch wilt starten met het kopen van je eerste huis in jouw gemeente, dan kan de Startershypotheek een oplossing zijn. De Startershypotheek is een marktconforme hypotheek met een aantrekkelijke korting op de hypotheekrente, speciaal voor starters op de koopwoningmartk.

Of een Startershypotheek mogelijk is voor jouw situatie, hangt af van een aantal belangrijke factoren. De belangrijkste voorwaarde is dat je een (her)starter bent.

De maximale Startershypotheek berekening geeft jou direct een overzicht van de mogelijkheden met de diverse stimuleringsregelingen voor starters.

N.B. Het is mogelijk om de Starterslening te combineren met een Startershypotheek. Dan profiteer je zowel van een aantrekkelijke korting op de hypotheekrente alsmede een renteloze Starterslening.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?