Beoordeel deze pagina
8,3/10 (3)
Bedankt voor uw beoordeling

Wat als de gemeente geen Starterslening voert?

Steeds meer gemeenten voeren een Starterslening. Wanneer iw gemeente nog geen Starterslening heeft, kunt u ook een reguliere startershypotheek overwegen. Nog niet alle gemeenten voeren de Starterslening. Derhalve kan het zijn dat er voor uw gemeente nog geen renteloze Starterslening is.

De huizenprijzen zijn de laatste jaren fors gestegen, dit maakt het moeilijk voor starters om een huis te kopen. Met de Starterslening wil de overheid het voor startende woningzoekenden ook mogelijk maken om een huis te kopen. Daarnaast hoopt de gemeente met Starterslening de uitstroom van jongeren naar andere gemeenten te reduceren.

Of de gemeente een Starterslening voert, is afhankelijk van het gemeentebeleid. Omdat de (her)invoering van een Starterslening via gemeentebesluiten gebeurt, is het niet precies te zeggen wanneer uw gemeente ook de Starterslening gaat voeren.

Starterslening

Alternatief voor Starterslening

Als u toch wilt starten met het kopen van uw eerste huis, dan kan een reguliere startershypotheek een oplossing zijn. De startershypotheek is een marktconforme hypotheek met een aantrekkelijke korting op de hypotheekrente, speciaal voor starters op de koopwoningmartk.

Of een startershypotheek mogelijk is in uw situatie hangt af van een aantal belangrijke factoren. De belangrijkste voorwaarde is dat je een (her)starter bent.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?