Beoordeel deze pagina
9/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Wanneer moet ik de Starterslening terugbetalen?

Een Starterlening dient uiterlijk na 30 jaar afbetaald te zijn. Je begint na 3 jaar met aflossen. Afhankelijk van je inkomen over 3 jaar, zal je meer of minder maandlasten hebben omdat de hypotheekrentesubsidie bijgesteld wordt naar je draagkracht.

De Starterlening is een renteloze lening bovenop je eerste hypotheek. De Starterslening moet dus terugbetaald worden, en wel binnen 30 jaar. De bespaarde rente hoef je uiteraard niet terug te betalen.

De eerste 3 jaar van de Starterslening zijn rente en aflossingsvrij. Dit bekent dat je de eerste 3 jaar over de verkregen Starterslening geen rente hoeft te betalen. Dat scheelt weer aanzienlijk in de maandlasten. Tevens hoef je pas na 3 jaar de Starterslening weer terug te betalen (dit kan in gedeelten).

Starterslening aanvragen

Voor de Starterslening is een marktconforme hypotheekrente vastgesteld voor de eerste 12 jaar van rente en aflossing. Of je deze hypotheekrente geheel of gedeeltelijk hoeft te betalen hangt af van je inkomenssituatie op de hertoetsmomenten. Je betaalt namelijk alleen de rente die je voor jouw financiële situatie kunt betalen.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?