Beoordeel deze pagina
10/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Startersspecialist

Wat doet de Startersspecialist allemaal voor u?

De aankoop van een woning is vaak de grootste en belangrijkste aankoop. Voor u als starter is dit dan ook een erg spannend moment, u wordt met veel nieuwe en onbekende zaken geconfronteerd. Er komt veel bij kijken: de aankoop, het afsluiten van de hypotheek, belastingen etc. Alles is nieuw voor u als starter op de woningmarkt.

Uit het verleden is gebleken dat starters op de woningmarkt het erg waarderen als zij goed geholpen worden gedurende dit traject. Vanaf het uitrekenen en toelichten van de financiële mogelijkheden tot aan de overdracht van uw eerste huis bij de notaris.

Het kopen van een woning

Wanneer u samen met de Startersspecialist berekend heeft wat u inclusief eventuele subsidieregelingen en stimuleringsmaatregelen kan lenen dan zal u, als u nog geen woning op het oog heeft, van hem alle hulp krijgen naar het zoeken van de door uw gewenste woning. Ook al kan dit maanden duren de Startersspecialist blijft u steeds helpen door u telkens weer te voorzien van woningen die nieuw te koop worden aangeboden.

Op het moment dat u besloten heeft een bepaald huis te gaan kopen dan zal de Startersspecialist u begeleiden bij de aankoop. In overleg met u doet hij de biedingen naar de verkopende makelaar en alle verdere onderhandelingen over de opleverdatum, roerende zaken en dergelijke. Ook kan hij u helpen om te kijken wat voor rechten en plichten er allemaal op het onroerend goed rusten, zoals erfdienstbaarheden en eventuele speciale aantekeningen in het kadaster. U heeft dus geen aankoop makelaar nodig, deze rol wordt vervult de Startersspecialist.

Verder onderzoekt de Startersspecialist alle regelingen die ervoor zorgen dat u de mogelijkheid heeft om in aanmerking te komen voor subsidie en/of stimuleringsmaatregelen. Een aantal van deze regelingen zijn:

  • Koopgarant
  • Koopzeker
  • Starterlening
  • Kopen met korting
  • Koopcomfort
  • Start met korting

Verder zijn er nog een aantal plaatselijke regelingen voor diverse energiesubsidies waar u voor in aanmerking kunt komen. Bij de meeste andere hypotheekadviseurs kunt u voor deze regelingen niet terecht en moet u het maar zelf uitzoeken, want die doen alleen de hypotheek. De Starterspecialist zorgt er wel voor dat u alle mogelijke regelingen kunt benutten.Het regelen van de juiste hypotheek met de laagste rente.

De startersspecialist kan de hypotheek op maat voor u leveren, wilt u extra aflossen? of wilt u een zo laag mogelijke maandlast? Welke risico’s moeten er afgedekt worden bij overlijden en voor het risico als u onverhoopt werkeloos zou kunnen worden. Met welke zaken moet u allemaal rekening houden bij de gezinsplanning. Ook kan er rekening gehouden worden met mogelijke carriéreplanning, kortom de Startersspecialist die heel veel adviezen geeft aan jonge mensen en gezinnen, weet wat er allemaal belangrijk is om uw woonwensen nu en ook in de toekomst in goede banen te leidden. Hierbij wordt al direct rekening gehouden met eventuele verhuisplannen in de toekomst of op allerlei gunstige clausules en bepalingen als u uw hypotheek wil uitbreidden of om wil zetten zodat u dan niet te maken krijgt met allerlei vervelende boetebepalingen, als u door verhuizing of verbouwing uw hypotheek aan wilt passen of om wilt wisselen.

Dan hebben wij nog te maken met het feit welke bank of banken accepteren de hypotheek zoals u samen met de Startersspecialist hebt ontworpen? De Startersspecialist heeft in ieder geval alle banken in huis om ervoor te zorgen dat u het aanbod krijgt wat bij u past, waarbij naast de kwalitatieve opzet u ook gegarandeerd de laagste maandlasten krijgt omdat hij altijd als eerst de banken benaderd die voor u de laagste rente hanteren en de beste voorwaarden hebben.

Snelle en overzichtelijk procedure

De Startersspecialist houdt u gedurende het traject dagelijks op de hoogte van wat de te nemen stappen zijn en in welke fase van het aankoop of financieringstraject uw aankoop zich bevind. Hierdoor heeft u altijd een actuele kijk op de gang van zaken en kan er geen twijfel ontstaan over de voortgang van de procedure die er uiteindelijk toe leidt dat u uw huis in gebruik kunt nemen.

In de praktijk blijkt vaak dat bij onvoldoende communicatie de zaak vastloopt en dat er extra maatregelen en of tijd nodig is om de zaak rond te maken. Hierdoor kan de verkoper van het huis met boetes gaan dreigen of andere vervelende situaties ontstaan die extra spanningen opleveren. De Startersspecialist houdt de financiële vinger aan de pols hetgeen geruststellend voor u is, want het kopen van een huis moet leuk blijven.

De Startersspecialist behandeld u als klant zoals hij zelf behandeld zou willen worden en voldoet aan de hoogste graad van de te verlenen service.

Alles voor dezelfde prijs?

De Startersspecialis beschikt over een dienstverleningsdocument, vraag dit document altijd op. Dit document is bespreekbaar indien u zelf extra meewerkt, aan de hand van wat u allemaal van hem verlangd. Als u bijvoorbeeld al een huis heeft gekocht, dan kan dit onderdeel komen te vervallen. Dan hoeft hij alleen nog de controle te doen en niet meer de aankoopbegeleiding.

Eerste afspraak altijd vrijblijvend.

Een eerste afspraak is altijd vrijblijvend en kosteloos in dit gesprek kunt u kennis maken met de financieel adviseur en zal u vertellen wat hij allemaal voor u kan doen. Elke financieel adviseur dient een vergunning te hebben van de Autoriteit Financiele Markten (AFM) en die op de website van de AFM traceerbaar te zijn. (AFM nummer) Het gevolg is dat u dan zeker weet dat hij voldoende gekwalificeerd en betrouwbaar is want dit wordt jaarlijks getoetst door de AFM. Tevens is hij met deze kwalificatie verplicht om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in stand te houden zodat u dan ook nog eens via de verzekering een extra garantie hebt dat uw hypotheekdossier voldoet aan de eisen die de wetgever stelt.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?