Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Startershypotheek zonder vast contract

Bijgewerkt op Monday 03 February 2020

Veel starters zijn bang dat ze geen hypotheek kunnen krijgen, omdat ze (nog) geen vast contract hebben of omdat ze zelfstandig ondernemer zijn. Maar er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Werkenden zonder vast contract

Voor de bank die de Startershypotheek verstrekt is het vooral van belang dat u de maandelijkse hypotheeklasten kunt blijven betalen. Een vast dienstverband geeft de hypotheekverstrekker deze zekerheid. Maar ook als u nog geen vast dienstverband hebt, zijn er mogelijkheden.

Tijdelijk contract

Als u een tijdelijk contract heeft, dient u bij de aanvraag van een hypotheek over een intentieverklaring te beschikken. U kunt uw baas vragen om de intentieverklaring te tekenen. Zo weet de hypotheekverstrekker dat uw baas de intentie heeft om u in vaste dienst te nemen in de nabije toekomst.

Flexwerker

Flexwerker is een verzamelnaam voor werk op oproepbasis. Als u werkzaam bent via een uitzendbureau of bij een detacheringsbedrijf valt u onder deze groep. Ook als flexwerker kunt u een hypotheek afsluiten, indien u kunt aantonen dat u voldoende inkomen heeft. Daarnaast kunt u als flexwerker een perspectiefverklaring aanvragen bij uw opdrachtgever. Meestal kijkt de bank bij een hypotheekaanvraag door flexwerkers naar het bruto jaarinkomen over de afgelopen drie jaar.

Ondernemers en ZZP’ers

Als u zelfstandig ondernemer of zzp’er bent, kijkt de hypotheekverstrekker naar het gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar. Uw inkomen is de winst uit uw onderneming. Door te kijken naar de cijfers over de afgelopen drie jaar kan de bank inschatten of u de komende jaren ook in staat zult zijn om de hypotheeklasten te betalen en de hypotheek af te lossen.

Inkomenszekerheid

De bank heeft inkomenszekerheid als voorwaarde opgesteld om er zeker van te zijn dat de hypotheeklasten betaald worden. Het is bij verschillende hypotheekverstrekkers mogelijk om een Startershypotheek af te sluiten als één van de volgende situaties op u van toepassing is:

  • U heeft een vast dienstverband.
  • U heeft een tijdelijk dienstverband met een intentieverklaring van uw werkgever.
  • U bent ondernemer of zzp’er met goede bedrijfsresultaten over de afgelopen 3 jaar.

Maak een afspraak met een onafhankelijk hypotheekadviseur om te kijken wat er voor u mogelijk is.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?