Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Startershypotheek zonder vast contract of bij ondernemerschap

Werkenden zonder vast contract dienen over een intentieverklaring te beschikken en ondernemers dienen over tenminste 3 jaar aan positieve jaarcijfers te beschikken, om überhaupt in aanmerking te kunnen komen voor een Startershypotheek.

Voor de bank die de Startershypotheek verstrekt is het vooral van belang dat je de maandelijkse hypotheeklasten kunt blijven betalen. Een vast dienstverband geeft de hypotheekverstrekker deze zekerheid. Maar ook als je nog geen vast dienstverband hebt, kun je een Startershypotheek krijgen. In dat geval heb je een intentieverklaring van je werkgever nodig.

Als je zelfstandig ondernemer bent kijkt de hypotheekverstrekker naar je gemiddelde inkomen van de afgelopen 3 jaar. Hiermee kan de bank inschatten of je de komende jaren ook in staat zult zijn om de hypotheeklasten te kunnen betalen en de hypotheek af te lossen.

De bank heeft deze voorwaarde voor inkomenszekerheid opgesteld om er zeker van te zijn dat de hypotheek betaald wordt. Wat je dus bij voorkeur nodig hebt om een Startershypotheek te kunnen sluiten is:

  • een intentieverklaring van je werkgever;
  • een vast dienstverband;
  • goede bedrijfsresultaten in de afgelopen 3 jaar.

Voor alle overige soorten inkomsten dien je met onze financieel adviseur te bespreken of en hoe deze meegenomen kunnen worden bij de Startershypotheekofferte.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?