Beoordeel deze pagina
7,5/10 (2)
Bedankt voor uw beoordeling

Startershypotheek met een persoonsgebonden budget

Bijgewerkt op Monday 03 February 2020

Veel hypotheekbanken verstrekken geen startershypotheek aan mensen met een persoonsgebonden budget (PGB). Een inkomen uit PGB is relatief onzeker. Banken zien het verstrekken van een hypotheek op basis van een PGB inkomen daarom als een groot risico.

Het Persoonsgebonden Budget (PGB)

Het persoonsgebonden budget is een geldbedrag dat patiënten van de overheid krijgen om zorg in te kopen voor zichzelf. Met dit geld kunnen zij bijvoorbeeld een beroepsmatige zorgverlener inhuren, maar ook kinderen, partners of andere familieleden die als verzorger optreden.

Een persoonsgebonden budget (PGB) geldt voor de Rijksoverheid niet als inkomen, maar als een belastingvrije toeslag. Een PGB heeft dus geen invloed op andere financiële overheidsregelingen, zoals toeslagen of uitkeringen. Wel is er sprake van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Als iemand (de verzorger) met het geld van een persoonsgebonden budget wordt betaald, dan is dat voor die persoon daarentegen wél inkomen.

Een hypotheek aanvragen met een PGB inkomen

Veel hypotheekbanken zijn erg terughoudend bij het accepteren van uw hypotheekaanvraag wanneer u een inkomen uit een persoonsgebonden budget ontvangt. Dit komt omdat de financiers twijfelen over de vastheid van uw dienstverband. Het verschilt per situatie en per hypotheekverstrekker of iemand met een inkomen uit een PGB een hypotheek kan krijgen.

Laat u goed adviseren

Laat u goed adviseren over de mogelijkheden tot een hypotheek. Zo maakt u een goede keuze en kunt up profiteren van de meest voordelige mogelijkheden.

Maak gebruik van onze 280 experts
  • Wij opereren landelijk. Dus altijd in de buurt
  • Wij zijn 100% onafhankelijk
  • De eerste analyse is gratis en vrijblijvend

200.000+ Klanten geadviseerd

Wij zijn een landelijk werkende organisatie. Dit betekent dat waar u ook woont, onze adviseurs hebben altijd een kantoor bij u in de buurt. De adviseurs komen ook graag bij u aan huis voor een vrijblijvend en kosteloos eerste gesprek. Zo kunnen wij zonder dure huisvestigingskosten, de klant tegen een lager tarief een persoonlijke service bieden.

Ruim 280 ervaren hypotheekadviseurs staan klaar om u binnen enkele dagen van maatwerk advies te voorzien. Uw eigen adviseur begeleidt voor u het gehele traject van begin tot eind.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?