Beoordeel deze pagina
9/10 (1)
Bedankt voor uw beoordeling

Rentekorting

Rentekorting bij nieuwbouw en nieuwbouwwoningen

Als u voor een nieuwbouwwoning een hypotheek wilt afsluiten kunt u extra rentekorting krijgen. Deze korting wordt enkel maar bij een aantal banken gegeven. Deze extra korting kan alleen op nieuwbouwwoningen worden gegeven.

Over het algemeen worden nieuwbouwwoningen sneller verkocht dan bestaande woningen. Dit komt doordat starters vaak kiezen voor een nieuwbouwwoning, daarnaast heeft deze woning nog geen hypotheek. De hypotheekverstrekker kan hierdoor de woning sneller en voor een hogere prijs verkopen, waardoor de bank minder risico heeft op financieel nadeel dan bij bestaande bouw.

De vermindering van dit risico wordt uitgedrukt in een percentage variërend van 0,2 % tot 0,4 %. Ook worden er overeenkomsten gesloten tussen de bouwer / projectontwikkelaar en bepaalde banken, dat voor dat desbetreffende nieuwbouwplan nog een extra korting geld voor een aantal jaren. De bouwer of de projectontwikkelaar betaald dan aan de bank een bepaald bedrag (contante waarde) waarmee een extra stuk rentekorting kan worden gefinancierd.

Een andere variant van rentekorting op nieuwbouw is dat de projectontwikkelaar gedurende een bepaalde periode, bijvoorbeeld één jaar (meestal de periode van de tijd die men nodig heeft om het huis te bouwen) men de korting van de rente tot 0% terug laat lopen.

U weet binnen 5 minuten hoeveel hypotheek u kunt krijgen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?