Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
Bedankt voor uw beoordeling

Gemeenten passen starterslening aan

Gemeenten passen starterslening aan
30 nov 2018

Het wordt steeds lastiger om een starterslening aan te vragen. De huizenprijzen blijven stijgen, maar de starterslening blijft nog in veel gemeenten hetzelfde. Er zijn ook een aantal gemeenten waar deze starterslening wordt aangepast. De starterslening is een aparte lening boven op de normale lening die wordt aangevraagd. Door de starterslening kan een starter die grote kans heeft om in de komende jaren meer te gaan verdienen, nu meer lenen.

Het verschilt per gemeente hoe hoog de starterslening is. Bereken nu op starterslening.nl uw maximale starterslening.

Woningprijzen omhoog

In de grote steden zijn de woningprijzen fors gestegen. Dit heeft als gevolg dat rondom deze grote steden ook de woningprijzen stijgen. In de dorpen en kleinere steden rondom Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag zijn de prijzen ook redelijk gestegen ten opzichte van een aantal jaar terug.

Verhoging van starterslening in verschillende gemeenten

In de gemeente Rijssen-Holten is de starterslening van € 5.000 naar € 35.000 verhoogd. Dit is een enorme stijging voor de starters die hier een huis willen kopen in de gemeente Rijssen-Holten.

Ook in de gemeente Tubbergen gaat de starterslening worden aangepast. Zij zijn ervan overtuigd dat ze de starters beter tegemoetkomen. De starterslening in de gemeente Tubbergen wordt verhoogd met € 25.000.

Startersleningen verhogingen in 2018

Afgelopen jaar zijn er al tientallen gemeenten geweest die de starterslening hebben verhoogd. De gemeenten wil toch de starters tegemoetkomen bij het kopen van een huis. Wanneer starters niet tegemoet worden gekomen met een verhoging van deze lening wordt het in de toekomst alsmaar moeilijker voor starters om te lenen.

Bereken uw starterslening op onze website: