Starterslening nieuws

Eindhoven heeft wereldprimeur met eerste ‘geprinte’ huizen

vr 8 jun 2018

Eindhoven heeft als technologiestad opnieuw een primeur te pakken. Er worden 5 huizen gebouwd, die volledig uit de printer komen. Het eerste model is nog gelijkvloers, maar de vijfde heeft drie verdiepingen en biedt daarmee maximaal wooncomfort. Als blik op de toekomstige woningmarkt, die er heel anders uit kan zien dan we nu gewend zijn.

Een comfortabele manier van bouwen

De huizenprijzen schieten omhoog, waardoor het volgens vier bouwbedrijven, de gemeente Eindhoven en de Technische Universiteit van de stad belangrijk is om naar alternatieven te zoeken. Voor de huizenmarkt, en voor de manier waarop we woningen bouwen.

De 3D-printer kan daarbij uitkomst bieden, zoals ze tijdens dit project laten zien. Om huizen uit te printen en die vervolgens zelfs op locatie in elkaar te kunnen zetten. Op basis van een aangepaste bouwvergunning. Gewoon met een eigendomsbewijs, zoals dat gebruikelijk is voor een eigen woning. De huizen laten goed zien hoe de woningmarkt er over een aantal jaren uit kan gaan zien en hoe het er anders aan toegaat dan we op dit moment gewend zijn.

Baanbrekende innovatie in Eindhoven

Er is sprake van baanbrekende innovatie in Eindhoven. Het kan de woningmarkt en de huizenmarkt de komende jaren flink opgaan schudden. Dankzij de nieuwe technieken, die het een stuk goedkoper maken om een comfortabele woning te bouwen. Daardoor kunnen de huizenprijzen omlaag en wordt het voor meer mensen gemakkelijker om een eigen huis te kopen. Of het project al navolging gaat krijgen is op dit moment nog niet bekend, maar feit is wel dat de betrokken partijen erg enthousiast zijn. Zij zullen de komende tijd de rest van de geprinte huizen in Eindhoven bouwen, om daarna wellicht


Meldingen per e-mail

Blijf per e-mail op de hoogte van Startersleningen in jouw gemeente.

Nieuwsbrief ontvangen