Starterslening nieuws

Onafhankelijk advies zeer populair bij starters die een hypotheek afsluiten

wo 16 mei 2018

De hypotheek voor starters in 2018 wordt vaak afgesloten met advies. Ze hechten niet zoveel waarde aan een execution only. In plaats daarvan geeft 86% van de starters aan graag advies in te winnen om de beste hypotheek af te sluiten. Het helpt ze om op de uiteindelijke kosten te besparen, ondanks dat 92% aangeeft zelf vooral ‘in control’ te willen zijn.

Execution only levert nauwelijks voordeel op

Starters lijken er in 2018 goed van overtuigd dat de execution only nauwelijks voordeel oplevert. Ze zijn zich bewust van het feit dat er sprake is van aankoopkosten en dat het belangrijk is om advies in te winnen. Op die manier lukt het om de hypotheek op een zo voordelig mogelijke manier af te sluiten, ook met oog op de lange termijn. Bovendien is de afsluitprovisie aftrekbaar, waardoor de netto lasten uiteindelijk lager kunnen uitvallen. De beste hypotheek voor starters vraagt in de meeste gevallen wat uitzoekwerk, vandaar dat starters daar graag een adviseur bij zoeken.

Adviseur populair bij starters

Het zijn met name starters die veel behoefte hebben aan een adviseur. Die kan bijvoorbeeld helpen bij complexe aanvragen, als er geen sprake is van twee vaste contracten. In die gevallen lukt het bij de bank niet altijd om een hypotheek te krijgen. Een adviseur kan dan helpen om de situatie in kaart te brengen en aan de hand daarvan de mogelijkheden te schetsen. Dat is iets dat vooral starters lijken te herkennen, of waar zij behoefte aan hebben gezien hun financiële situatie.


Meldingen per e-mail

Blijf per e-mail op de hoogte van Startersleningen in jouw gemeente.

Nieuwsbrief ontvangen