Starterslening nieuws

Hypotheek direct bij de bank tot tienduizenden euro’s duurder

di 15 mei 2018

De hypotheek direct bij de bank blijkt stukken duurder dan die via een onafhankelijke adviseur. Veel mensen die een hypotheek willen afsluiten zijn zich daar niet van bewust. Toch blijkt uit onderzoek dat het tot tienduizenden euro’s kan schelen, over de gehele looptijd.

Lage rentestand en risico-opslag

Vooral de lage rentestand biedt kansen. Het lijkt maken om daar zowel met een hypotheek bij de bank als via een tussenpersoon van te profiteren. Toch is dat lastiger dan gedacht, vooral omdat de bank niet alle mogelijkheden om te besparen lijkt aan te geven. De beiden kunnen helpen om de maximale hypotheek te berekenen, maar het is de adviseur die ook nadenkt over de maandlasten.

Op die manier onderscheidt de hypotheekadviseur zich van de bank die advies uitbrengt. En dat kan tot tienduizenden euro’s schelen over de gehele looptijd, waardoor het zeer de moeite waard is om daarover goed advies in te winnen.

Rentevaste periode

Ook de rentevaste periode blijkt van invloed op de totale kosten van een hypotheek. Het lijkt in veel gevallen de moeite waard om die zo lang mogelijk vast te zetten. Als de rente echter niet gaat stijgen kan dat op termijn leiden tot onnodig hoge kosten. Zelfs bij een paar tienden van een procent kan dat een groot verschil maken, waardoor het de moeite waard is om er advies over in te winnen. Op die manier verdient een onafhankelijke hypotheekadviseur zich gemakkelijk terug. En lukt het zelfs om ten opzichte van het hypotheekadvies een flink bedrag aan kosten te besparen, in relatie tot de totale hypotheekkosten bij de bank.


Meldingen per e-mail

Blijf per e-mail op de hoogte van Startersleningen in jouw gemeente.

Nieuwsbrief ontvangen