Starterslening nieuws

Steeds meer mensen ontdekken onderhandse verhoging van hypotheek

wo 9 mei 2018

De onderhandse verhoging van de hypotheek is weinig mensen bekend, maar lijkt bezig met een opmars. Tot op heden gingen veel consumenten er vanuit dat ze hun hypotheek alleen konden verhogen door gebruik te maken van een tweede hypotheek. Dat biedt de vrijheid om een andere geldverstrekker te kiezen, maar brengt ook hoge kosten met zich mee.

Onderhandse verhoging van hypotheek

Steeds meer geldverstrekkers schrijven de hypotheek bij de notaris in voor een hoger bedrag dan waarvoor de lening wordt aangegaan. Dat is prettig als de consument de hypotheek wil verhogen. In het geval dat een consument de maximale hypotheek op basis van het inkomen afsluit en dat inkomen stijgt ontstaan er bijvoorbeeld meer mogelijkheden.

De hypotheek verhogen kan dan binnen de ruimte in de inschrijving. Ook als er in de tussentijd sprake is geweest van (extra) aflossingen is het vaak mogelijk om de hypotheek te verhogen. Dat kan zonder daarvoor opnieuw naar de notaris te gaan. Het grote voordeel daarvan is dat de consument minder kosten hoeft te maken om geld te lenen. Bijvoorbeeld voor een verbouwing of voor het grondig aanpakken van de tuin.

Oversluiten naar andere bank

De onderhandse verhoging van de hypotheek kent aan de andere kant ook een nadeel. Het is alleen mogelijk om de financiering te verhogen bij de huidige geldverstrekker. Oversluiten of voor de tweede hypotheek overstappen naar een andere bank is er wat dat betreft niet bij. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan helpen de mogelijkheden in kaart te brengen en op basis daarvan een goede keuze te maken. Om met minimale kosten de hypotheek te verhogen en het geld te gebruiken voor het doel dat de consument voor ogen heeft.


Meldingen per e-mail

Blijf per e-mail op de hoogte van Startersleningen in jouw gemeente.

Nieuwsbrief ontvangen