Starterslening nieuws

Dure tweede hypotheek niet altijd de enige optie voor meer hypotheek

wo 9 mei 2018

De hypotheek verhogen om de tuin aan te pakken of een verbouwing te financieren? Dat lijkt een voor de hand liggende keuze, maar het kan ook anders. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheid van een onderhandse verhoging. Dat voorkomt een tweede hypotheek, waardoor het niet nodig is om hoge kosten te maken voor het advies, het afsluiten en de notaris.

Geen tweede hypotheek nodig

Er is in een aantal gevallen geen tweede hypotheek nodig. In plaats van daarvan de maximale hoogte te berekenen kunnen mensen gebruik maken van de huidige ruimte van de inschrijving. In een aantal gevallen bestaat er ruimte tussen de huidige hypotheek en de inschrijving bij de notaris. Binnen die ruimte verhogen brengt minder kosten met zich mee en is bovendien sneller geregeld.

Het is een interessante optie voor consumenten die hun hypotheek willen verhogen en daarbij niet willen overstappen naar een andere bank. Het grote nadeel is namelijk dat het onderhands verhogen van de hypotheek alleen lukt bij de geldverstrekker waar consumenten op dat moment al klant zijn.

Geen mogelijkheid tot oversluiten

De mogelijkheid tot oversluiten naar een andere bank is er alleen met een tweede hypotheek. Het is mogelijk om die bij een andere geldverstrekker af te sluiten, bijvoorbeeld om te profiteren van een lagere rente. Indien dat geen nadrukkelijke wens is kan een hypotheekadviseur laten zien wat de mogelijkheden zijn binnen de huidige inschrijving. In een aantal gevallen is dit de moeite waard en kan het veel geld schelen. Dat komt met name door de lagere kosten voor het afsluiten en het achterwege blijven van hoge notariskosten. Steeds meer mensen ontdekken dit alternatief voor de tweede hypotheek om die te verhogen.


Meldingen per e-mail

Blijf per e-mail op de hoogte van Startersleningen in jouw gemeente.

Nieuwsbrief ontvangen