Starterslening nieuws

Verbouwlening wint terrein als alternatief voor hogere hypotheek

wo 4 apr 2018

De verbouwlening blijkt een interessant alternatief voor de hogere hypotheek. Dankzij de lage rentes die er beschikbaar zijn, een looptijd van 10 jaar of langer en de mogelijkheid om de betaalde rente gewoon af te trekken van het belastbaar inkomen. Toch kennen veel mensen die mogelijkheid nog niet, waardoor het verhogen van de hypotheek nog altijd populairder is.

Verbouwen zonder hypotheek te verhogen

Mensen die gaan verbouwen kunnen de kosten daarvoor uit eigen middelen betalen. Het is echter ook steeds gebruikelijker om daar de hypotheek te verhogen. Zoals we dat doen met een verbouwingsdepot bij een nieuwe hypotheek, maar dan tijdens de looptijd. Dat is vaak goed mogelijk, zowel op basis van de waarde van de woning als op basis van eventuele ruimte in het inkomen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden, vooral bij het verhogen van een NHG-hypotheek.

Het is daarom de moeite waard om ook goed te kijken naar de verbouwlening. Daar zijn minder kosten aan verbonden dan wanneer het gaat om de eigen hypotheek, terwijl het vaak mogelijk is om daar op een voordelige en langdurige manier gebruik van te maken.

Mogelijkheden met een verbouwlening

Benieuwd naar de mogelijkheden met een verbouwlening? Zowel voor die optie als voor het verhogen van de hypotheek is het verstandig om daarover met een financieel (en fiscaal) specialist te spreken. Het kan gaan om een hypotheekadviseur, net als een andere financieel adviseur die de beide mogelijkheden naast elkaar kan zetten. Op basis van de eenmalige kosten voor het verhogen van de hypotheek en bijvoorbeeld de rentekosten voor een verbouwlening. Op die manier ontstaat er een goed beeld van wat er mogelijk is, en of het krediet inderdaad een goed alternatief vormt voor de hogere hypotheek.


Meldingen per e-mail

Blijf per e-mail op de hoogte van Startersleningen in jouw gemeente.

Nieuwsbrief ontvangen