Starterslening nieuws

Energiebesparende maatregelen verhogen maximale hypotheek bij banken

di 3 apr 2018

Energiebesparende maatregelen nemen in een nieuwe of bestaande woning? De kans is groot dat de maximale hypotheek dan hoger uitvalt. Banken hebben dan namelijk meer mogelijkheden om geld uit te lenen. Mits een taxatierapport uitwijst dat er sprake is van een verhogende werking voor de waarde van de woning.

Tot 25000 meer hypotheek mogelijk

Het is mogelijk om op basis van het bruto inkomen tot 25.000 extra te lenen, als er sprake is van stevige energiebesparende maatregelen. Het moet in dat geval gaan om een woning die volledig energieneutraal is. Een woning die we ook wel kennen als NulopdeMeter. Gaat het om een woning die een A++-label krijgt na de energiebesparende maatregelen? Ook dan vallen de maandlasten waarschijnlijk flink lager uit, waardoor het mogelijk is om tot 9.000 euro extra te lenen.

Op die manier is het de moeite waard om een taxatie te laten doen en daarin de te nemen maatregelen mee te nemen. De maximale hypotheek kan flink hoger uitvallen. Dat maakt het mogelijk om de te nemen maatregelen mee te financieren, waardoor het niet nodig is om die op voorhand uit de eigen middelen te betalen.

Voordeel van energiebesparende maatregelen berekenen

Zelf het voordeel berekenen van de energiebesparende maatregelen en het effect op de maximale hypotheek? Dat kan eenvoudig online, aan de hand van de tools die daarvoor beschikbaar zijn. Bereken op die manier wat er mogelijk is met een energiezuinige of zelfs met een energieneutrale woning. De kans is groot dat de hypotheek flink hoger uitpakt, gewoon op basis van hetzelfde bruto inkomen. Daardoor wordt een woning wellicht wel bereikbaar, waarbij de maandlasten dankzij de maatregelen lager uitvallen dan je in eerste instantie zou denken.


Meldingen per e-mail

Blijf per e-mail op de hoogte van Startersleningen in jouw gemeente.

Nieuwsbrief ontvangen