Starterslening nieuws

Onduidelijkheid aflossingsvrije hypotheken leidt tot vragen bij consumenten

di 13 mrt 2018

Het wordt steeds meer mensen duidelijk dat de aflossingsvrije hypotheek kan leiden tot een probleem. Vanwege het aflossen, waar tijdens de looptijd normaal gesproken geen sprake van is. En waardoor de hypotheek aan het eind van de looptijd in één keer afgelost moet worden, iets waar met name veel ouderen zich niet goed van bewust zijn.

Vrijwillig aflossen op de hypotheek

Er komen steeds meer mensen bij die toch vrijwillig willen aflossen op de aflossingsvrije hypotheek. Om een probleem richting de toekomst te voorkomen. Als de hypotheekrenteaftrek voor deze mensen wegvalt is het pensioeninkomen namelijk niet altijd voldoende om de woning opnieuw te financieren.

In die gevallen is het verstandig om nu alvast naar alternatieve mogelijkheden te kijken. Om toch aflossingen te doen op de hypotheek, om problemen te voorkomen. Door daar nu al met een adviseur over te spreken of door gebruik te maken van een handige tool. Die beantwoordt aan de wens van steeds meer mensen om inzicht te krijgen in hun aflossingsvrije hypotheek. Zodat ze goed weten hoe de toekomst eruit zal zien en waar ze concreet rekening mee dienen te houden.

Vragen over de hypotheek zonder aflossen

In veel gevallen hebben, met name, ouderen vragen over de aflossingsvrije hypotheek. Zij willen graag weten of het na de looptijd mogelijk is om die opnieuw af te sluiten of de hypotheek af te lossen. En wat de mogelijkheden zijn om de financiering over te sluiten naar een andere vorm, om tussentijds toch alvast aflossingen te doen. Altijd met het doel om gewoon in de woning te blijven wonen, door een gedwongen verkoop te voorkomen. Iets dat voor steeds meer mensen gaat spelen, waardoor het verstandig is om daar nu alvast met een hypotheekadviseur naar te kijken. Of door daarvoor gebruik te maken van een handige online tool.


Meldingen per e-mail

Blijf per e-mail op de hoogte van Startersleningen in jouw gemeente.

Nieuwsbrief ontvangen